Doar un alt blog scris de flu.

Blog de mediocru

Au! Mă doare măseluţa! sau La Radiografie

May 27, 2008 | ca-n viata | 2:58 am | Comments [0] |

Cel de mai sus e doar un titlu pus acolo la ‘şto sa atraga atentia, oricum n-as recunoaste chiar daca m-ar durea asa tare incat sa-mi vina sa ma dau cu capul de pereti cum a fost cazul anul trecut pe vremea asta.

In alta ordine de idei, am fost sa-mi fac o radiografie fara sa ma doara, ba tocmai sa nu ma doara. Cum am intrat pe usa clinicii a sarit la gatul meu cerbera de serviciu care se vede treaba ca nu lasa pe nimeni sa intre fara bilet de trimitere. Foarte exclusivist. Dupa ce s-a dumirit cum sta treaba si a incercat sa ma faca de lănţugu’ pe care nu-l port m-a trimis la receptie, unde o tanti m-a luat din scurt si fara sa-mi lase timp de gandire m-a intrebat daca ii dau o suta de milioane pentru radiografii. Am zis da, gatuit de, evident, emotie. Fata i s-a luminat intr-un zambet stramb si am fost expediat sa iau un loc in sala. Din cand in cand se striga cate un nume si cate un posibil coleg de suferinta se ridica, indreptandu-se spre directia dinspre care i se paruse ca venise chemarea. Nu intotdeauna cea potrivita si atunci chemarea se inasprea, se repeta si respectivul era admonestat: “Ce faci domnule? Crezi ca avem toata ziua la dispozitie? N-ati auzit cand v-am strigat prima data?” Mai ceva ca la Auschwitz, ma asteptam sa termine repede cu nefericitul si sa-i traga un glont in ceafa.

Atunci cand mi-a venit si mie randul, am fost strigat Fluturas (dragut, dar nu e numele meu) si ajutat de spiritul meu de orientare (lvl 1) am nimerit directia buna. Intai am nimerit la un tip ce avea un aparat misto de facut poze cu raze X (ca al lui Nick Veasey, am presupus eu), iar respectivul mi-a tras vreo 20 de duble, asa incat dintii mei s-au simtit pentru 15 min mai celebri ca Parisu’ (Hilton). Apoi m-au bagat la panoramic, care e o chestie ca un radar care se invarte in jurul capului tau si scoate sunete dragut-extraterestre (bip-bop-biip-beep), probabil ca sa-ti distraga atentia si sa nu te misti in timp ce musti cu incredere din pseudomustiuc (sau ce-o fi fost). Runda trei a fost la tunu’ cu raze X care mi-a tras vreo cinci salve scurte (cu un sunet pe care nu-l pot reproduce aici, ceva asemanator cu pfiiiiiuuuuuu). Apoi iar asteptare, iar Fluturas, scapat de o caruta de bani, insa macar nu mai trebuie sa car eu toate radiografiile, le trimit direct la dentist. Vorba aia… da’ v-a placut servirea?

Acum, dupa atatea radiatii absorbite, stralucesc vag in intuneric si ma gandesc ca ar fi bine sa nu procreez vreo cinci ani sa n-am copii cu coada si solzi.


No Comments »


No comments yet.

Leave a comment