Doar un alt blog scris de flu.

Blog de mediocru

Violenta e mama cui?

May 9, 2008 | blog,ca-n viata | 1:21 am | Comments [0] |

Daca nu e mama tuturor prostilor, desi nu e exclus, mama vanatailor si cucuielor este cu siguranta. Si a piramidelor nazale fracturate. Va invit sa cititi doua povesti incantatoare despre cum inteleg unii semeni de-ai nostri bipezi sa-si rezolve problemele.

Prima poveste incepe la Cluj, intr-o zi frumoasa de mai, cand suporterii unei echipe (U Cluj, ca nu-i secret) si-au intersectat drumurile cu cele ale cameramanului jandarmeriei. Urmatoarea intalnire din acea zi a fost cea dintre o caramida si fata aceluiasi cameraman. Si apoi dintre picioarele altor suporteri dornici de cazacioc si n-o sa va fie greu sa ghiciti… tot fata lui. Bine, bine, veti zice, se stie ca huliganii sunt violenti, ce cauta si ala acolo pe langa stadion sa-i filmeze? Si apoi, nu tu te scandalizai ca au pus astia mai multe camere de supraveghere in autobuze? Pai, in primul rand ca-i filma tocmai pentru ca se stie ca huliganii mai calca pe bec atunci cand e un meci (mai ales unul cu CFR-ul), cum s-ar zice, isi facea si omul meseria. Iar cea de-a doua problema e de principiu, cred ca banii respectivi ar putea fi mai bine folositi daca s-ar investi in campanii sociale (de ex.), pentru a preveni problemele, decat in incercarea de lipi oalele (nasurile) sparte, prinzand vinovatii dupa ce s-a petrecut boroboata.

Cea de-a doua povestioara se desfasoara in cadrul idilic al unui liceu bucurestean din zona centrala, poate chiar in aceeasi frumoasa zi de mai. Trei printese suave & hartiste dintr-a 11a au luat-o la scarmanat pe o alta zana mai delicata dintr-a 9a si i-au spart fata cu prietenie. Motivul e unul cantat de poeti dintotdeauna: dragostea care impinge la gelozie. Fufita asta mica se pare ca si-a tras-o in toaleta liceului cu prietenul uneia dintre cele de-a 11a. Apoi politie si tot tacamul.

Istorisiri de acest tip ma fac sa incep cu “Pe vremea mea…” si sa mor io ca nu-s asa batran. Bine se intrebau cei de la Ura de dupa usa acum mai bine de 10 ani: De ce atata ura?


No Comments »


No comments yet.

Leave a comment