Doar un alt blog scris de flu.

Blog de mediocru

Despre lege & ordine & pirati. HAR HAR!

May 9, 2008 | blog,web | 12:20 am | Comments [1] |

Cati dintre cunoscutii vostri n-au muzica piratata, nu se uita la filme piratate, nu foloseste soft-uri piratate si asa mai departe? Piratilor! V-am prins, puscaria va mananca pentru cinci ani si sase luni. Atat a luat un tip din Arad (scrie in Cotidianul). Sa mentionam pentru conformitate ca el a si vandut produse piratate, asa ca la un moment dat se putea astepta s-o incurce, insa unde vreau sa ajung pornind de la cazul lui e problema masurilor anti-piraterie.

Prima impresie e ca pedepsele sunt total neadecvate crimelor comise. Cinci ani la bulau. Amenzi de 200.000 RON. Am mai auzit si de alte cazuri in care sume asemanatoare merg la cei de la Microsoft, care probabil ca au lobbysti supermegaputernici, ca altfel nu-mi explic de unde asa o discrepanta intre paguba’n ciuperci facuta si pedeapsa.

A doua impresie e ca toata lumea pirateaza, dar poate traiesc eu intr-un mediu infractional si de aceea am feelingu’ asta. Daca cu totii calcam stramb atunci de ce sa nu inclinam si drumul pe care calcam, pentru ca e mai simplu decat sa ni se faca operatii ortopedice la toti. Alte minti mai luminate au afirmat ca traim datorita internetului o schimbare de paradigma si trebuie sa ne adaptam, altfel o mierlim. Asa cum au pierdut de exemplu disputa, cei grupati in ASCAP in fata celor de la BMI in problema taxelor aplicate pentru distribuirea melodiilor la radio. Demult, tare demult in 1941.

Se pot gasi alte mijloace decat cele clasice de a face bani vanzand munca intelectuala (vezi donatiile pentru ultimul album Radiohead). Dar de ce sa ne facem probleme ca suntem cu totii in ilegalitate, atata vreme cat legea se aplica doar sporadic si atunci cu titlu de exemplu.


1 Comment »


April 6, 2009 @ 1:57 pm

Da a luat-o rau pirateria in Romania dar poate e si din cauza economiei si a lipsei de bani in general.


Leave a comment