Doar un alt blog scris de flu.

Blog de mediocru

Big Brotheru’ lu Orwell pe autobuz

May 8, 2008 | prin oras | 11:31 pm | Comments [0] |

Bucuresteni, va puteti simti mai in siguranta pe autobuzele urbei, azi am vazut ca exista unele in care s-au instalat camere de supraveghere. De acum incolo, golanii nu vor mai taia musamaua scaunelor de plastic si nici nu vor mai fura ciocanele lipsa folosibile intr-un posibil incendiu. Bine, bine, veti spune, lasa caterinca si spune ce nu-ti convine, e pentru siguranta ta, sa nu te mai fure aia ziua in amiaza mare ca la miezu’ noptii si sa ii identifice pe infractori. Ce, esti paranoic? Crezi ca are cineva, ceva cu tine daca n-ai facut nimic?

Nu, nu sunt paranoic, si nici nu cred ca are cineva ceva cu mine daca n-am facut nimic. Dar ceva imi spune ca o societate mai supravegheata nu e automat o societate mai buna. Sa fie Orwellu’ citit de vina? Orisicum, pâş-pâş, se vor strecura tot mai multe camere de supraveghere in viata noastra si tot mai multe microfoane, pana ce fiecare miscare a fiecaruia va fi pusa la index. Si problema mea atunci nu va fi ca ma supravegheaza, ci ca nu-i voi putea si eu supraveghea la randul meu (mersi Ionut, pt. sugestie). Pentru ca nu-i prea greu de imaginat ca in anumite perioade, Statul poate ajunge sa actioneze in detrimentul unei categorii insemnate de cetateni ai sai (s-a mai intamplat si zau ca as vrea sa nu se mai intample, dar e destul de putin probabil). Iar un Stat care te urmareste peste tot nu e o varianta convenabila intr-o perioada din asta de care vorbeam mai inainte.

Daca nu-mi convine, n-am decat sa fac o cerere scrisa la RATB si vor elimina imaginile cu mine din baza lor de date. Plus ca imi garanteaza ca nu vor fi folosite de catre vreun alt stat.


No Comments »


No comments yet.

Leave a comment