Doar un alt blog scris de flu.

Blog de mediocru

Care 3-5 calităţi îmi câştigă respectul?

April 17, 2008 | blog | 4:50 pm | Comments [4] |

Am mai primit una bucata leapsa de la Gramo, pe care o rezolv scurt pe doi (sau nu):

bunul simt mi se pare o dovada elementara a prezentei minimale a unor samburi de buna crestere, educatie si empatie. A nu se confunda cu politetea. Bunul simt vine de undeva de la un nivel mai profund si e mai greu de controlat, pe cand politetea poate avea dinti ascutiti. Multi il considera prostie.

verticalitatea ar trebui sa fie, cel putin teoretic, o insusire a speciei. Se pare insa, ca noi, oamenii, renuntam in conditii dificile in primul rand la coloana vertebrala. A nu se confunda cu intransigenta. Oamenii care se pastreaza la verticala nu sunt rigizi, insa stiu sa nu se fofileze prin viata, ei nu “o tin pe-a lor” cu orice pret, doar aleg sa nu-si schimbe ideile dupa cum bate un vant favorabil. Multi o considera prostie.

umorul e de multe ori inteles gresit. Nu e caterinca, nici misto. Mai degraba il vad ca pe o capacitate a omului de a da vietii un bobarnac prietenesc peste nas, presupunand ca am putea-o antropomorfiza. E insotit de obicei de seninatate.

ardoarea care dovedeste ca omul respectiv nu este mort pe dinauntru si nici nu se sfieste sa adopte posturi care il pot pune in situatia de a fi luat in ras de semeni. Mai poate dovedi si existenta unei credinte intr-o cauza (de preferat inalta).

intelepciunea fara de care celelalte calitati pot sa-si manifeste mai degraba partile slabe sau negative. A nu se confunda cu inteligenta. Se intampla uneori ca aceasta sa fie chiar o piedica in calea intelepciunii.


4 Comments »


[ C ] shtrumf
April 18, 2008 @ 1:56 am

ce imi place de tine, parca ai fi eu ! :)..pacat ca oamenii faini sunt atat de greu de intalnit :(


[ C ] flu
April 18, 2008 @ 2:13 am

si mie imi place cateodata de mine de parca as fi eu :) cateodata nu.


[ C ] shtrumf
April 18, 2008 @ 7:08 pm

nu inteleg cum vine aia…dar sa stii ca era un compliment ce-am scris mai sus :) imi place cum gandesti si iti vizitez cu placere blogul, stiind ca o sa gasesc mereu ceva interesant de citit/vazut/auzit


[ C ] flu
April 18, 2008 @ 7:17 pm

mersi :) prima parte a raspunsului meu, insemna ca nu sunt consecvent. cel putin asta vroia sa insemne.


Leave a comment