Doar un alt blog scris de flu.

Blog de mediocru

Google + StumbleUpon

March 26, 2008 | web | 12:42 am | Comments [2] |

Ca Google e (inca!) cel mai tare din parcare o stie toata lumea, insa ii lipseste si lui ceva. Probabil mai multe, insa acum ma refer la absenta factorului uman din modul in care ierarhizeaza Google site-urile. Da, stiu, are el un algoritm super complicat si sistemul de page ranking bazat pe linkuri si reputatia acestora, insa sunt mari sanse ca atunci cand cauti ceva, nu primul sau al doilea site din Google sa contina raspunsul.

Insa daca adaugam la puterea Google-lului toolbar-ul de StumbleUpon se intampla ceva minunat. Organizarii facute de Google i se adauga sistemul de notare uman (cu stelute, ce dragut). Astfel ca atunci cand facem o cautare, cresc sansele sa gasim mai repede graalul.

PS: De obicei StumbleUpon e si raspunsul la intrebarea: “Unde a mai gasit asta si ciudateniile astea?”

google_stumbleupon.gif


2 Comments »


[ C ] boyarul
March 26, 2008 @ 1:10 am

Si eu folosesc de ceva vreme algoritmul asta (Google + SU). Uneori insa review’urile de pe Stumble sunt f. subiective si partinitoare. Dar cu toate astea e o sursa in plus de-a gasi ceea ce vrei.


[ C ] flu
March 26, 2008 @ 1:18 am

Da, am observat si eu subiectivitatea despre care vorbesti, la ce te poti astepta de la niste oameni :) Plus ca poate gusturile mele nu se potrivesc cu cele ale majoritatii Stumblelerilor. Insa un alt plus e ca pe langa rating mai apare si categoria din care face parte site-ul. Asa ca e mai usor de gasit ceva in domeniul in care cauti. Chiar daca in imaginea de sus linkul de la A List Apart are 5/5 eu ma duc la cel de literatura care ma intereseaza.


Leave a comment