Doar un alt blog scris de flu.

Blog de mediocru

Gunoaie de asfalt

October 4, 2007 | ecologie,practic,prin oras | 1:14 am | Comments [3] |

De la o vreme am dezvoltat un fel de alergie la gesturile inconstiente (si colective) ale oamenilor de a se debarasa de hartii/ambalaje/pachete de tigari acolo unde se nimereste. Mai ales ca in 99% din cazuri se nimereste sa fie direct in drumul meu sau al tau. Absenta unui numar mai mare de cosuri de gunoi nu mi se pare decat o scuza ieftina, n-am intalnit hartii atat de grele incat sa nu poata fi plimbate pana la primul cos. Iar ca sa fie clar, acum ma refer la tonele de gunoaie urbane, nu la zecile de tone lasate de asa zisii turisti prin ce-a mai ramas din asa zisa natura. O idee de a aduce si Romania mai aproape de vestul admirat si invidiat si pe vremea lui Dinicu Golescu si a calatoriei lui ar fi si de a avea strazi mai curate, mai placute, mai fara gunoaie. Pentru a realiza aceasta utopie am gasit pana acum doua solutii. Sugestia prietenilor mei este de a atinge mocofanu’ acolo unde il doare, adica la buzunar. Amenzi inzecite aplicate de oameni mai intransigenti decat comisarul Moldovan (care se va intoarce in curand). Eu insa prefer variante mai blande si atentez la modificarea mentalitatilor prin diverse campanii insotite de vorba buna si mers la sentiment indiferent de grosimea obrazului. Una dintre ele ar putea fi ceva de genul acesta:

1. Se printeaza un numar oarecare de bancnote (false, evident), se mototolesc si se lasa frumos pe trotuar.
2. Omul vede banu’ si invariabil se apleaca sa-l ia.
3. Cand il netezeste vede ca s-a fript pentru ca pe bancnota e scris un mesaj.
4. Mesajul poate fi: “Daca tot m-ai ridicat, arunca-ma la cos” sau “Asa cum ai ridicat hartia asta poti ridica si altele” sau unul mult mai destept.
5a. Omul te injura de mama, morti si sfinti pentru ca s-a aplecat degeaba si arunca hartia la loc pe jos.
5b. Omul cugeta, intelege si data viitoare nu mai arunca hartii, ba chiar se apuca sa atraga atentia altora si sa le ridice pe cele pe care le gaseste.

Daca 1% dintre cei care ridica banii (astia falsi pomeniti la 1) de pe jos s-ar incadra in categoria 5b, eu as considera campania un succes.


3 Comments »


[ C ] Lamya
October 15, 2007 @ 3:19 pm

da, dar aceste campanii nu sunt ascultate de nimeni, mai incearca ceva de genu` si radio Guerilla din cate stiu…dar omul, mai ales romanul, este greu de dezobisnuit…din pacate


[ C ] flu
October 15, 2007 @ 4:08 pm

vorba lui Homer (simpson, of course): “ce-ati invatat din esecul asta, copii? Sa nu incercati niciodata!!!” 😉


[ C ] jade
May 3, 2011 @ 8:54 am

Ai dreptate.E oribil ce se intampla.Oamenilor nu le place cand e mizerie dar nici nu se deranjeaza sa faca ceva cu privire la asta.Privesc,clatina din cap,se lamenteaza dar din pacate,nu pun mana la treaba.Daca fiecare persoana care vede asta s-ar deranja in a lua o sticla goala si ar arunca-o in loc sa se lamenteze ar fi mai putina mizerie.Planeta e casa tuturor.Va place sa traiti intr-o casa murdara?http://oazasufletuluimeu.blogspot.com/


Leave a comment