Doar un alt blog scris de flu.

Blog de mediocru

Stufstock 5. Ala din Vama. Aia veche.

August 21, 2007 | muzica | 1:48 am | Comments [2] |

Mare festival mare, cica. Care a inceput joi, foarte bine cu trupa Mauser din Cluj despre care am mai vorbit. Baietii stiu ce fac, pare ca le place si au un vocal cu potential, le prevad un viitor stralucit. Cei mai cei dintre astia mici care au prestat la Åžoni printre gulyasuri. Care astia mici, aproape toti sunt preferabili celor mai multe trupe autohtone care s-au spart in figuri pe scenele mari. Dupa aceea a inceput si festivalul pe bune (vorba vine) cu hardcoristii bulgari de la Last Hope. Trebuia sa fie No Hope la cat de lipsiti de imaginatie au fost. Insa pentru cei care au incins o moÅŸala etilizata se pare ca erau suficienti de buni. Peace & love my brothers, imi aduc si eu aminte de vremurile cand imi venea sa-mi folosesc pumnii ca pe niste ciocane si sa lovesc tot ce intra in campul vizual. not. Oricum prima zi a fost cam ratata, cu cireasa mizerabila a lui Dani Filth peste tortul celor de la Altar si IPR. Cei de la Luna Amara au mai salvat ce se putea salva, desi incep incet-incet si ei s-o arda aiurea cu cantecele lor in engleza care seamana unul cu altul ca doua picaturi de bere rasuflata.

In ziua 2, mi-am mai revenit din blazare cu funk-ul celor de la Blazzaj, trupa trecuta pe afisul fest-ului printre ultimele. No comment. La melodia Urma, domnul Tavi Horvath ne-a dovedit ca ar putea sa cante linistit genuri grele; comunitatea fanilor Blazzaj ii multumeste pe aceasta cale ca nu o face. Tot vineri n-au fost de lepadat nici Timpuri Noi – cu Artanu’ care pare a canta tot mai la ‘sto – si Toy Dolls – care fac un punk de calitate, tot la ‘sto. Iar punctul culminant, the great attraction a fost momentul Zdob & Zdub care fac show asa cum ar trebui sa faca orice trupa care crede in rock. Atunci multimile s-au dezlantuit, norii de praf s-au ridicat pana in inaltul cerului, depasind norii de fum de mici, decibelii au urlat, picioarele au sarit, palmele s-au lovit repetat, glasurile au strigat alaturi de moldovenii nostri iubiti (interesant cum atunci cand au cativa exponenti de calitate – vezi muzica/film – sunt “fratii nostri”, dar altfel nu au parte de cele mai magulitoare apelative. ma rog).

Ziua 3. Notam bisul celor de la Phoenix, in sfarsit ceva mai putin comercial, progresivul Negru Voda; pe Warholii Boemi (nice VW van in logo) care au sunat corect si previzibil – o briosa englezeasca fabricata in State si eu nu vroiam briose la ora aia; si pe Kumm-ii care si-au mai slefuit sound-ul pentru a suna mai dur.

Pentru festival, ziua 4 a fost – asa cum ii sta bine sa se termine oricarei initiative de genu’ – cea a vibratiilor pozitive, Fluturii din stomac, Tuba Project si Defunkt aducand alte tonalitati la urechile spectatorilor (printre care si domnul Hanno Hoffer ai carui loseri de noapte au lipsit din pacate de pe scena) decat in zilele precedente.

Una peste alta, multa muzica, intr-adevar diferita de ce se aude prin comert, dar putina pentru pretentiosi. In rest, Vama la locul ei, cocalarii de toate culorile – roacheri, puncheri, manelisti undercover – la fel, preturile indecente, mai bine faci 2 km si iei bere de la bulgari.

Si-au impartasit gandurile, punctele de vedere, aberatiile despre subiect si: Metropotamii, Antitot, amorphis, old kid si or mai fi si altii…


2 Comments »


[ C ] MAUSER
August 21, 2007 @ 7:41 pm

Iti multumim pentru propaganda ! Ne bucuram ca incet incet apare lume care sa ne aprecieze ! Scuze ca nu am vazut primul articol dar accidental am dat peste cel de la soni si drept urmare si peste primul.

Multumim inca o data trupa MAUSER te saluta !

Keep in touch 😉


[ C ] flu
August 21, 2007 @ 11:52 pm

Cu multa placere. Imi pare rau doar ca v-am descoperit acum dupa ce-am parasit Clujul. Tin un ochi pe yourspace sa vad cand apareti prin Bucuresti.

Inca o data cu placere si salut si eu trupa Mauser :)


Leave a comment