Doar un alt blog scris de flu.

Blog de mediocru

Utopii

March 20, 2007 | nostalgii | 4:35 pm | Comments [0] |

Oare cum ar fi daca oamenii ar renunta sa le mai pese atat de mult de obiecte si s-ar reorienta spre oameni ? Daca n-ar mai conta pentru ei plasma, masina, casa si ce au in casa, daca n-ar mai da atata importanta hainelor si acelor, incaltarilor si portofelului. Dar daca ar inceta brusc sa le mai pese ce cred ceilalti despre ei, daca sunt bine vazuti, daca sunt mai fotogenici din profil sau priviti drept in ochi, pana-n suflet ?

Si cum ar fi daca o data pe saptamana printr-o simpatica supradoza de empatie s-ar gasi in pielea celor pe care ii urasc sau disconsidera, sa traiasca o zi de cersetor, o duminica de tigan borat, o zi in locul grasei blazate in cusca din care vinde bilete, nu oricare ci chiar cea de luni ?

Si cum ar fi daca inexplicabil le-ar disparea teama de moarte, daca ar incepe sa traiasca fara grija zilei de ieri-azi-maine, daca s-ar bucura ca niste nebuni ca respira, ca vad, ca inca ii poarta picioarele unde doresc si nu s-au damblagit ?

Dar daca intr-o dimineata s-ar hotari sa nu mai vorbeasca vorbe, ar renunta la clisee, ar tacea pur si simplu, iar cand le-ar veni sa deschida gura nu ar face altceva decat sa zambeasca ?

Daca ar fi loviti de o misterioasa unda de bun-simt si n-ar mai scuipa, n-ar mai vorbi cu volumul la maxim, nu si-ar mai arunca servetelul, ambalajul de la biscuiti si mucii pe jos ?

Ar fi o utopie greu de digerat. Dar oare cum ar fi… ?


No Comments »


No comments yet.

Leave a comment