Doar un alt blog scris de flu.

Blog de mediocru

Desene pentru oameni mari

March 2, 2007 | filme,nostalgii | 5:16 am | Comments [4] |

M-am gandit sa fac un top cu serialele de animatie pentru adulti. Si-am scris frumos :

1. Simpsonii 2. South Park 3. Futurama 4. Family Guy 5. cinci ? si-am stat o vreme si mi-am batut capu’ si nu am gasit nici un alt serial de animatie pe care sa il pot alatura primelor patru.

Iar dintre acestea e clar ca The Simpsons e tata lor, a ajuns la 391 de episoade, 18 sezoane, in 27 Iulie 2007 se lanseaza The Simpsons Movie si toate celelalte s-au referit la el la un moment dat. South Park are un episod “Simpsons Already Did It” in care tot ce incearca Butters se gaseste deja facut intr-un episod din Simpsoni , iar in episodul in care Fox vrea sa cenzureze Family Guy apare Bart. In Futurama, Bender descopera un morman de papusi Bart, trage de sforicica, papusa Bart spune : «Eat my shorts !», Bender ii mananca si scoate un «mmmm» plin de satisfactie. In Family Guy, se pastiseaza genericul de la Simpsons, cu Stewie urmarindu-l pe Homer, acesta se izbeste de usa inchisa, Peter Griffin o deschide si intreaba: “Who the hell is that?”

Ce le deosebeste, ce le aseamana?

Acum, ce-mi place la toate astea patru e ca nu sunt deloc, dar deloc politically correct . Se iau de negri, feministe, religie, homosexuali, politicieni, oameni cu handicap, evrei, grasi, pitici, pe toti ii intreaba de sapca, dar mai ales se leaga de prejudecatile oamenilor si o fac in mod programatic, episod dupa episod.

Simpsonii au mai multe referiri la arte plastice, literatura si filme vechi. Sadismul nu da pe afara decat in episoadele din « Itchy & Scratchy ». Aluzii politice subtile. Se pune accentul pe familie. De-a lungul timpului multe staruri si-au imprumutat vocile pentru a aparea alaturi de Homer & familia. Ceea ce e cool .

Cei din South Park nu par a avea nimic sfant. Cu toate astea, aproape fiecare episod are cate un final moralizator. Apar multe vedete parodiate fara acceptul lor. Ceea ce e mai cool .

In Futurama imaginatia o ia razna, isi permit pentru ca actiunea se petrece peste 1000 de ani. Apar vocile unor vedete care au capetele pastrate la muzeu. Extraterestrii.

Family Guy are poante care nu au legatura cu ce se intampla in episod. Foarte des folosita faza cu «like that time I…». Multe glumite cu tenta gay.

Cum stau la capitolul injuraturi ?

Simpsonii sunt mai pudici, nu se prea injura in Springfield desi e un orasel cam cat South Park-ul, insa acolo nu exista episod fara shit si alte bad words, sa nu uitam episodul in care « They gonna say shit on TV » cu un counter care ajunge la 162. In Futurama cel mult vei auzi “Bite my shiny metal ass” de-al lui Bender, pe cand in Family Guy se pare ca a scapat un fuck pe post desi de obicei sunt beeep- uite. (va urma)

Si acum sunt curios daca exista oameni care au trait pe pamant in ultimii ani si care n-au auzit de cele 4 seriale. Iar cei care ati auzit, din care ati vrea sa vedeti un episod acum ?

simpsons.jpg

southpark.jpg

futurama.jpg

pf_1233146the-family-guy-group-posters.jpg


4 Comments »


[ C ] zoe
November 18, 2008 @ 8:45 pm

hi who is the one with the blue hear in the simpsons


[ C ] flu
November 18, 2008 @ 10:43 pm

That one is Marge Simpson.


[ C ] Bossu
January 22, 2009 @ 5:36 pm

Ma nush despre ce e vorba da santeti toti mari idiotzi dak va uitati la prostiile alea=)) mari IDIOTI :))


[ C ] flu
January 23, 2009 @ 3:03 am

Cat de mari? Cat Homer sau cat Peter Griffin?


Leave a comment