Doar un alt blog scris de flu.

Blog de mediocru

Frumoasa noptii

February 21, 2007 | litere | 7:57 pm | Comments [6] |

Ce mai produce valva in linistita lume literara de pe la noi? Misterul din spatele cartii Aventurile intime ale unei prostituate de lux bucureÅŸtene. Daca e la mijloc un mister, bineinteles ca oamenii isi pun intrebari. Cine? Cine sa se ascunda in spatele pseudonimului atat de inspirat, unic si original Belle de Nuit? Sa fie Mircea Cartarescu? Sa fie Agopian, Ianus, Bradea, oricine a scris in viata lui/ei un rand, sa fie chiar o prostituata de lux?

Oricine ar fi, de remarcat este strategia de marketing aleasa, sexul vindea oricum, acum s-a adaugat si misterul, plus barfele/zvonurile care au facut si mai multi oameni curiosi. Pana la urma nu va mai conta daca e o carte bine sau prost scrisa, daca ramai cu ceva dupa ce o citesti sau nu, toata lumea va fi curioasa cine este Belle de Nuit, cartea se va vinde bine iar autorul/autoarea isi va permite si mai mult Dolce & Gabanna. Morala: Nu conteaza cine esti de fapt, importanta e doar imaginea pe care le-o vinzi celorlalti.

Acum mai ramane sa ne imaginam sfarsiturile acestei povesti fara zane:

1. Belle de Nuit tine cu dinti de mister si nu se va afla niciodata cine a fost, inca o enigma pentru posteritate, insa una care va fi uitata repede.

2. Dupa ce vor trece una, doua, nou luni si se vor linisti apele, va aparea pe un cal alb identitatea mult asteptata, razand, chicotind, ha-ha, hihihi, ce gluma buna am facut, ne mai jucam si data viitoare.

3. Trec noua luni, trec noua ani, toata lumea a uitat demult de povestea asta, mai putin cativa ciudati de la litere care o vor baga in aceiasi oala cu alti douamiisti ale caror identitati se stiu. Si dintr-o data, un tragic incident face sa apara, un biletel, o scrisoare, un mail, un log, ceva acolo unde sa scrie negru pe alb: Belle de Nuit este …X… Noi, batrani si impotenti nu vom da importanta cuvenita evenimentului si balonul de sapun va face poc!


6 Comments »


February 22, 2007 @ 11:55 pm

să îţi stricăm visele umede cu cărtărescu şi agopian? nici vorbă de corifei, ascultă aici: frumoasa nopţii este viviana muşa, piarul de la editura trei, cu mici intervenţii şi lecturi nocturne asezonate cu sex oral din partea amantului ei foarte miştoul poet dan sociu.


[ C ] flu
February 23, 2007 @ 12:49 am

Avem o prima dezvaluire. Confirma cineva?

Prima parte am inteles-o, ce n-am inteles e daca nu era mai bine posibil (diferenta de nuanta) sa fi scris cartea poetul-amant Dan Sociu si sa-i fi asezonat ea lui lecturile cu sex oral.


February 23, 2007 @ 12:36 pm

păi tu ai citit-o? că noi încă nu. deci nu facem încă judecăţi de valoare.

de unde ştii că viviana muşa nu scrie mai bine decât dan sociu? de ce presupui că dan nu dă limbi mai bine decât suge viviana? eşti tradiţionalist, domnule? bărbatul la masa de lucru şi femeia sub ea? lasă că e foarte bine să se schimbe rolurile.


[ C ] flu
February 23, 2007 @ 5:58 pm

Acum am o alta nelamurire: de ce trebuie sa fie cineva sub masa de lucru? Sa existe oare o legatura intre calitatea scriiturii si cea a sexului oral oferit de partener(a)? Multi oameni scriau bine doar cand erau nefericiti, chiar considerau starile de multumire incompatibile cu aceasta delicata activitate (scrisul, nu sexul oral).

Cat despre judecatile de valoare, ma voi abtine si eu pana ce voi citi produsul despre care vorbim. Vroiam doar sa subliniez ca ar putea fi un barbat cel care a scris-o, numele Dan Sociu a aparut din mai multe directii, poate ca dupa ce a prefatat o carte s-a hotarat sa si scrie una la subiect.

Iar in ultimul rand: marturisesc ca nu cunosc personajele intrigii (nici felul lor de a scrie), m-a atras si pe mine zarva ca pe orice alt curios.


[ C ] Viviana
March 6, 2007 @ 5:34 pm

Va invit la zarva despre Belle de Nuit in Club A joi 8 martie la ora 18.00. Voi fi si eu si Dan si poate si Belle…


[ C ] flu
March 6, 2007 @ 5:50 pm

Mersi pentru invitatie.


Leave a comment