Doar un alt blog scris de flu.

Blog de mediocru

Rondul de noapte

February 12, 2007 | nostalgii,radio-tv | 4:51 pm | Comments [4] |

Acum mai bine de zece ani, cam pe la ora asta, obisnuia sa-si ia ramas bun de la ascultatorii sai Razvan Exarhu.
In emisiunea asta am auzit-o pentru prima oara cantand pe Ada Milea “Are mama un copil/ Vrea sa-l faca imbecil”, am auzit vorbindu-se cu Jean Lorin Sterian si Chris Simion, am ascultat jazz si-am constatat ca nu zgarie atat de tare timpanele pe cat obisnuiam sa cred.

Imi placeau citatele din filme, aveam notate peste 100 pe atunci, ulterior am descoperit multe din filmele din care le culegea si am apreciat si mai mult Rondul.

Imi placea modul fin in care ironiza (tot prin citate): “Fii capitanul nostru!”, “Tu ori esti prost ori ardelean – Si una si alta, maestre. – Buna, buna… da-l afara!”, “Fumati mult?” sau “Ala ba? Il nenorocesc, il fac de rasu’ tarii!”
Si ce mi-a placut mai mult si mai mult e ca n-am auzit o singura injuratura in vreuna din emisiunile lui. Asta in vreme ce la Midnight Killer-ul lui Andrei Gheorghe nu era duminica in care sa nu se balacareasca Gheorghe cu macar unul dintre cei care sunau.

Patetism in noapte, dar emisiunea asta m-a format intr-o oarecare masura, asa ca tin sa-i multumesc acum omului, poate intr-o buna zi va citi. Chiar as mai asculta din cand in cand cate-un Rond, sa-l degust ca pe un vin bun si vechi.


4 Comments »


[ C ] textier
February 13, 2007 @ 12:16 pm

exarhu a lansat moda citatelor ironice din filmoteca,
care a fost apoi preluata de (apr.) toti, ca un bun comun.
zilele astea am auzit-o pina si la romania actualitati!!!


[ C ] flu
February 21, 2007 @ 10:13 am

Sa vedem ce moda lanseaza in blogosfera, se pare ca de cateva zile exista http://www.exarhu.ro


[ C ] alali
January 31, 2010 @ 7:19 pm

asa cum spunea si “textier”, emisiunea asta a fost oarecum formatoare si pentru mine. As da orice ca sa o mai ascult si acum… eventual emisiunile pe care le-am pierdut… Cine stie? Ma poate ajuta cineva…????? As ramane dator vandut.


[ C ] flu
January 31, 2010 @ 8:25 pm

Eu n-am gasit pe net decat cateva citate dispersate, nici macar fragmente din emisiuni.
Poate daca cunosti pe cineva cu relatii pe la ProFM sau la domnul Exarhu insusi :)


Leave a comment